En Ucuz Sinop Uçak Bileti Satın Al
204 bin kişilik nüfusu ile Karadeniz’in en tenha şehirlerinden biri durumunda olan Sinop, gezilip görülecek yerleri toplamda 2 günde rahatça gezilebilen şehirlerimizden biridir. Sinop’u farklı kılan özelliklerinden biri, doğal bir liman kenti olmasıdır. Doğal liman kenti olması, Sinop şehrinin eski devirlerden beri önemli bir ticaret merkezi halinde kalmasını sağlamıştır. Sinop şehrini gezip görmek isteyen kişiler için oluştuğumuz gezi rehberini inceleyebilir aynı zamanda Sinop’a neyle ve nasıl gitmek istediğinize da karar verebilirsiniz. Sinop’a gitmek için karayolu ulaşımını tercih edebilirsiniz. İstanbul ve Sinop arasının karayolu ulaşımı ile yaklaşık olarak 6 saat sürdüğü bilinmektedir. Tercih edebileceğiniz bir diğer ulaşım seçeneği ise hava yolu seçeneğidir. Sitemizden inceleyebileceğiniz Sinop uçak seferleri sayesinde kendinize en uygun olan günde ve saatte birçok havayolu firmasının uçuşlarına ulaşabilirsiniz.
En ucuz Sinop uçak biletini ayırtmak için ise yapmanız gerekenler oldukça basit. Bunun için telefonla iletişime geçerek ya da ödeme ve satın alma talimatlarını sitemizden takip ederek Sinop uçak biletinizi kolayca satın alabilirsiniz.
Sinop’a Ne Zaman Gitmeli?
Sinop’u ziyaret etmek için en uygun mevsimler, yaz, ilkbahar ve son bahar mevsimleridir. Yağış alma bakımından tipik Karadeniz özelliği gösterir ancak rüzgarları sert estiğinden hazırlıklı olunmalıdır. Türkiye’nin her bölgesinde en soğuk aylar kabul edilen aralık ve ocak ayları Sinop’ta da soğuk geçmektedir. Bu yüzden Sinop’a yapacağınız ziyaretlerde bu ayları tercih etmemenizi tavsiye ederiz.
Sinop’un Tarihi
Sinop Türkiye’nin birçok şehri gibi, ilk çağ dönemlerdin çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Hititler Sinop’ta yaşadığı bilinen uygarlıklar olmakla birlikte bundan sonrasında pers imparatorluğu Sinop’ta yerleşim yapmıştır. Doğu roma imparatorluğu yani Bizans döneminde, aynı zamanda Selçuklu devleti ve Candaroğulları döneminde Sinop ticaretin nabzını tutmuştur. Doğal liman olma özelliği sayesinde Osmanlı devleti için de önemli ticaret merkezlerinden biri durumundadır. Sinop antik çağda Karadeniz’in en önemli kenti durumundaydı. İlk olarak tunç devrinde bir kent haline getirilmiştir ve Helen kolonisi olan bir kent durumundadır. Bu dönemden biraz sonra ise Pontus devletinin başkenti olmuştur. Sinop’un tarihte gelişimini engelleyen durumlardan biri, 1853 Osmanlı – Rus savaşlarıdır. Bu dönemde, Sinop Rusya tarafından top ateşine tutulmuş ve tüm şehir kale içine çekilmiştir.
Sinop Nerededir?
Sinop Anadolu’nun en kuzeyinde bulunan şehridir. Aynı zamanda Karadeniz kıyı şeridinin tam ortalarında konumlanmıştır. Boztepe yarım adasında bulunmaktadır.
Sinop İklimi Ve Bitki Örtüsü
Sinop iklim ve bitki örtüsü bakımından tipik Karadeniz ili özelliklerini taşır. Çoğu zaman bulutlu ve yağışlıdır. Kışları sert rüzgarlara maruz kalır ancak yazın oldukça ılıman bir şehirdir. Don olaylarına çok fazla rastlanmaz. Türkiye’nin en yeşil kentlerinden biridir. Orman, çayır ve fundalıkları geniş alan kaplamaktadır. Deniz etkisine açık olduğundan verimlidir.
Sinop Lezzetleri
Sinop mutfağı büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Bunun nedeni bölgenin birçok farklı kültürün etkisinde kalmasıdır. Tahıl ürünleri bölge halkının beslenmesine önemli bir yer tutmaktadır. Kestane birçok ilimizde yemiş olarak tüketilirken Sinop’ta yemeklik olarak kullanılabilir. Ayva da normalde bir meyve iken Sinop’ta ayvadan yemek yapılabilir.
Sinop’ta Gezilecek Yerler
Etnografya Müzesi
Sinop’ta bir misafirhane olan müze, 2001 yılında müze haline getirilip halka açılmıştır. Mimarisi, Avrupa mimarisinin Baroka ve Rokoko akımlarından etkilenerek tasarlanmıştır. Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Batılı tarzı ile dönemin ilgi çeken yapıtlarından biri olmuştur. Giriş ücreti 3 TL dir.
Sinop Kalesi
MÖ 7. Yüzyıla ait bir yapıdır ve göçmenler tarafından yapılmıştır. Şehri korumak için 25 m yüksekliğinde ve 2m genişliğinde inşa edilmiştir. UNESCO dünya mirasları listesinde geçici olark bulunmuştur. Evliya çelebi seyahatnamesinde bu kaleden bahsetmiştir. Aynı zamanda kale yenice kapı, deniz kapısı ve tersane kapı gibi farklı isimlerle de anılmıştır.
Sinop Tarihi Cezaevi
13 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş olan yapı denizle çevrilidir. Gaskalılar tarafından inşa edilmiştir. Bir dönem tersane olarak kullanılmıştır. Bu dönemden sonra cezaevi olarak uzun yıllar boyunca kullanılmıştır. Daha sonra kültür bakanlığı tarafından kapatılmıştır. Daha sonra müze olarak ziyarete açılmıştır. Birçok ünlü Türk şair ve yazar bu ceza evinde mahkum olmuştur. Bilindik şairlerimizin yazılarına duvarlarda rastlayabilmek mümkündür.
Hamsilos Koyu
Buzul aşındırması ile kendiliğinden oluşan bir koydur. Yeşil ve mavinin eşsiz birleşiminin en güzel şekilde açığa çıktığı bu mekan özellikle aile ziyaretleri için çok uygundur.
Sinop’ta ziyaret edilebilecek diğer yerler;
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Sinop’ta görülmeye değer en önemli yapılardan biri, Sinop tarihi ceza evidir. Anılar ile dolu olan bu yapı ilginizi fazlaca çekecek birçok tarih ayrıntıyı barındırmakta ve ziyaret edeni farklı duygulara sürüklemektedir. Bunun dışında UNESCO dünya mirası listesine geçici olarak alınmış Sinop kalesini de görmeden şehirden ayrılmayınız. Sinop lezzetlerinden en önemlilerini şehir halkının tavsiyeleri üzerinde deneyebilirsiniz. Aileniz ile ziyaret edip doğanın tadını çıkarabileceğiniz Hamsilos koyu, sizi dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız manzarası ise içine çekecek.
Sinop Hatırası Olarak Ne Götürebilirim?
Sinop’tan kendi memleketinize dönerken yanınıza alıp sevdiklerinize hediye edebileceğiniz en güzel eşyalar arasında mahramalar ve peşkirler bulunmaktadır. mahramalar Osmanlı döneminde bel kuşağı ya da havlu olarak kullanılmıştır. Şimdilerde ise birer süs örtüsü olarak tercih edilirler ve şark köşesi oluşturmak için aksesuar olarak kullanılırlar. Peşkirler ise ince bir paspas görevi görmekle birlikte, keten benzeri bir kumaşın kenarlarına dokunan desenler ile eşsiz bir etnik görüntüye sahiptirler. Sinop’tan dönmeden alabileceğiniz hediyeler arasında gemi maketleri de yer almaktadır. denizliğin gelişmiş olduğu bu ilimizde, istediğiniz her boyda gemi maketlerini bulabilmeniz ve yakınlarınıza Sinop hatırası olarak hediye edebilmeniz mümkündür.
Sinop Havalimanı
Sinop havalimanı 1993 yılında seferlerini yapmaya başlamıştır. Otopark kapasitesi 86 araç olup şehir merkezine uzaklığı ise 8 km’dir dolayısıyla şehir merkezine oldukça yakındır.
Şehir Merkezine Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Bu yüzden şehir merkezine ulaşmak için taksi ya da araç kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ulaşımda ayrıca çeşitli havayolu şirketlerinin özel servislerini tercih edebilmeniz de mümkündür.